Mijn Pensioen Overzicht: Een financiële analyse van PensioenKompas

Stel jezelf de vraag: “Wanneer kan ik met pensioen?”

“Wanneer kan ik van mijn pensioen gaan genieten? Hoeveel krijg ik per maand wanneer ik stop met werken?” Twee vragen die altijd actueel zijn. Zelfs als je het antwoord op deze vragen weet, zijn er nog veel pensioen gerelateerde vragen waarop je het antwoord níet weet. Deze zijn direct van invloed op je uiteindelijke pensioenhoogte.

Wat als je komt te overlijden? Hoe wordt de financiële situatie van je partner? En van je kinderen? Wat als je minder gaat verdienen? Zo bedenk je in een paar minuten een flinke vragenlijst die niet voor iedereen te beantwoorden is. Een gedegen advies vind je alleen bij een pensioenadviseur die rekening houdt met alle details.

Pensioenoverzicht Achtergrond 6

Mijn Pensioen Overzicht: wat zeggen de cijfers?

Het is verstandig om regelmatig te (laten) bekijken hoe je ervoor staat. Op www.mijnpensioenoverzicht.nl vind je een overzicht van je opgebouwde pensioen. Dit overzicht is altijd en overal opvraagbaar omdat je inlogt met je DigiD en direct je gegevens ziet. Maar zijn deze gegevens wel betrouwbaar?

Klopt mijn pensioen dat ik zie op Mijnpensioenoverzicht.nl?

In het overzicht van jouw pensioen op www.mijnpensioenoverzicht.nl vind je veel informatie, maar het plaatje is helaas niet compleet en volledig te vertrouwen. Een aantal zaken is in de berekening niet meegenomen waardoor je slechts een gedeelte van je situatie inzichtelijk maakt. Hierdoor loop je onnodige risico’s als je geen actie onderneemt.

De economie, de veranderende wet- en regelgeving en de fluctuerende fondsen zorgen ervoor dat je nooit kunt vertrouwen op antwoorden uit het verleden. Dit is complexe materie die je niet op ieder moment van de dag voorhanden hebt en die altijd in beweging is.

Levensverzekeringen en voorzieningen voor later zijn niet in deze berekeningen meegenomen, maar hebben wel direct invloed op jouw toekomst. Daarbij zijn de bedragen in het overzicht slechts schattingen en berekend op één bepaald moment waarop men verwacht dat je stopt. Maar wat als je niet stopt op de pensioengerechtigde leeftijd maar eerder? Of langer doorwerkt? Is je pensioen dan wel voldoende?

Een selectie uit de onderwerpen die direct invloed hebben, maar waar je niet direct aan denkt:

  • Is je huis hypotheekvrij of betaal je nog hypotheek of huur?
  • Heb je (een) studerend(e) kind(eren)?
  • Wat als de rendementen van de fondsen tegenvallen?
  • Wat als ik onverhoopt te maken krijg met een pensioengat?
Pensioenoverzicht Achtergrond 6

Mijn Pensioen Overzicht: Een Complete Analyse

De pensioenadviseurs van PensioenKompas helpen je met al je vragen en geven een complete analyse van hoe je er precies voor staat. Voor een vast bedrag van €140,- lopen we samen door jouw pensioenoverzicht, bekijken we je situatie tot in de puntjes en weet je precies wat je kunt verwachten. Je krijgt antwoord op je vragen en je ontvangt advies op maat voor jouw financiële toekomst.

Kom niet voor onaangename verrassingen te staan

Je voorkomt vervelende financiële situaties op het gebied van je pensioen zonder een enorme investering te hoeven doen. De opbrengsten zijn uiteindelijk altijd hoger. Een gedegen toekomstplan en volledige gemoedsrust zijn namelijk onbetaalbaar.